Moderaterna lämnar alliansen

Moderaterna lämnar alliansen för att söka ett bredare samarbete fram till nästa val. Partiet meddelade under torsdagskvällen Folkpartiet och Centerpartiet att allians­samarbetet är över. Detta skriver Bohusläningen 130516.

Lysekilspartiets kommentar: Detta hedrar moderaterna! Visst, lite vingligt har det varit….och det har inte gått snabbt (det är nu mer än tre veckor sedan förre kommunalrådet vägrades ansvarsfrihet), men nu verkar det som att M faktiskt sätter Lysekils framtid i första rummet. S har ju gått ut med ungefär samma budskap, dvs att man vill bjuda in fullmäktiges alla 10 partier till diskussioner. Personligen befarar jag ytterligare långbänk, men låt M och S få visa att deras förslag är rätt tågordning.

Jag utgår från att folkpartister (inkl Karlsson och Stensson) och centerpartister redan har meddelat kommunkansliet att de lämnar sina uppdrag i styrelser och nämnder. Sker det härvidlag ytterligare förhalning skulle såväl deras eget som kommunens anseende påverkas mycket negativt.

Lämnar de in sina avsked kan valberedningen sätta igång sitt arbete, spika ett datum för (ett extra?) fullmäktigemöte och sedan har kommunen fått ett nytt styre. Men så rätlinjigt kan det väl inte gå till hos oss i Lysekil…?

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.