LYSEKILSPARTIET TOPPAR LAGET INFÖR VALET 2014

Lysekilspartiet kan efter en hårdoffensiv kampanj med glädje presentera en laguppställning som borde kunna skaka om kommunen ordentligt i höstens val.

Efter tre mandatperioder har Lysekilspartiet fått den förstärkning som gör att man med stort självförtroende siktar på att bli ett av kommunens tre största partier.

– Vi hoppas få väljarnas förtroende så att vi kan spela en betydande roll i en kommande majoritet, säger partiets grundare och gruppledare Ronald Rombrant.

Skaftöpartiet har vid ett medlemsmöte den 21 november röstat för att inleda ett samarbete med Lysekilspartiet, där dess medlemmar bildar ett lokalråd för att fortsätta driva viktiga Skaftöfrågor.

Ytterligare flera andra personer har på senare tid engagerat sig i Lysekilspartiet och tillsammans har man bestämt att arbeta under ledstjärnorna ”ärlighet, öppenhet och långsiktighet”.

Liselotte Geary, tidigare lokalredaktör, Jeanette Janson, f.d. Lysekilsrektor och Fredrik Lundqvist, som tagit time-out från moderaterna, är några av partiets nya ansikten.

Patrik Saving är en av flera yngre medlemmar som också anslutit sig också till Lysekilspartiet, där de får sällskap av bland andra tidigare medlemmarna Annbritt Jarnedal, Lars-Olof Stilgård och Marie Lindgren

– Jag är så otroligt glad över de nya som har kommit med, men även för att personer som varit med länge velat fortsätta. Jag beundrar de nya för att de vågat ta steget att dels gå in i Lysekilspolitiken, men också för att de valt just Lysekilspartiet. De har mitt största förtroende och min största respekt! Med de här starka namnen hoppas vi att bygga nytt förtroende för politiken i Lysekil, säger Ronald Rombrant. Målsättningen är också att både partiet och alla som är med ska växa och vinna i förtroende.

– Kanske denna nystart också lockar fler att komma med?

– Vi tar med öppna armar emot personer från andra partier, vi är ärliga och säger att det är OK att efter mandatperioden återvända till det parti där man har sin ideologiska hemvist.   

Kandidaterna kommer att ta ansvar för olika områden, med ambitionen att framöver ge besked om var partiet står i principiella frågor som påverkar såväl kommunens ekonomi som medborgarnas vardag.

De kommer regelbundet att kommunicera med väljarna via partiets hemsida och genom Facebook

Lysekilspartiet har varit drivande i frågan om att Kolholmarnas bryggaffärer, som kostade kommunen dyrt både ekonomiskt och i anseende, måste få konsekvenser för de ansvariga.

Lysekilspartiet står för ordning och reda och vill arbeta för att kommunen ska få kontroll över sin ekonomi för att kunna erbjuda en så bra service som möjligt för sina invånare.

Det är inget traditionellt parti på höger-vänsterskalan utan kan tänka sig att samarbeta med olika konstellationer för att bidra till en stabil majoritet.

– Vi ser fram emot en stark valkampanj under 2014 och hoppas vi får förtroendet från kommuninvånarna att arbeta för kommunens framtid, säger Ronald Rombrant.

Lysekilspartiet kommer att bjuda in till ett öppet möte inom den närmaste tiden, samt till ytterligare öppna möten i vår.

KONTAKT: Ronald Rombrant, 070 580 80 58

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.