Tre kommunalråd i lilla Lysekil??

Enligt kommunstyrelsens gällande delegationsordning skall det vara ett kommunalråd på heltid och ett oppositionsråd på 75 %, alltså sammanlagt 1,75 tjänst. Nu föreslås tre kommunalråd fördelat på 2,1 tjänst (0,8 + 0,8 + 0,5).

De som ligger bakom detta beslut, i vilken värld lever de? Förstår de intevilka signaler man sänder, att utöka de politiska befattningarna när skola, fritidsverksamhet och äldreomsorg måste genomföra jätteneddragningar??  I vilken annan småkommun har man tre kommunalråd? Har man förmåga att styra en kommun när man inte förstår och visar i handling att man måste föregå med gott exempel?

Lysekilspartiet hade förväntat sig att KS skulle städat framför egen dörr, vi skulle max tillåtit 1,5 kommunalrådstjänst. Vi vill också se att ekonomi- och ledningsutskottet läggs ned. Det räcker med ett beredande organ utan beslutsbefogenheter, detta för att spara pengar och öka öppenheten. Men tror någon att detta vinner gehör?

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.