Lysekilspartiet begär full insyn i budgetberedningen för alla partier

Mot bakgrund av den rapport från Sveriges Kommuner och Landstings analysgrupp om hur Lysekils kommuns kostnader långt överstiger jämförbara kommuners kostnader begär Lysekilspartiet att alla partier ska få full insyn i kommunens budgetberedning framöver. 

I en interpellation ställd till kommunstyrelsens ordförande Mats Karlsson (M) vill Lysekilspartiet ha svar på hur kommunledningen tänker ta sig an problematiken kring kommunens höga kostnader.

Lysekilspartiet vill också veta när kommunen kommer att kalla till ett återkopplingsmöte för att redogöra kvalitetssäkrade uppgifter som en uppföljning till SKL:s siffror som varit kända sedan i höstas och redovisades för kommunfullmäktiges ledamöter och kommunens chefer den 10 januari.

– Vi kan inte se annat än att det är helt nödvändigt att de politiska partierna får kvalitetssäkrade uppgifter när vi nu går in i en budgetprocess och en valrörelse, säger Lysekilspartiets gruppledare Ronald Rombrant.  

För mer information vänligen läs bifogade pressmeddelande

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.