Nyhetsbrev Januari 2014

God fortsättning önskar jag alla er som läser vårt nyhetsbrev!

Vi har fått ett fantastiskt gensvar på vår nystart och håller nu på med att organisera oss för fullt i flera arbetsgrupper. Dessa behöver fyllas med ytterligare engagerade personer, så hör av dig om du vill hjälpa oss eller stå med på vår valsedel. Det är i arbetsgrupperna som grunden nu läggs till vad vi kommer att gå till val med – här utformas vårt program och vår politik för exempelvis skolan, äldreomsorg osv för den kommande mandatperioden.

Vi har stora utmaningar
Många har säkert läst och tagit del av den rapport som Sveriges Kommuner och Landstings analysgrupp presenterade för tjänstemän och politiker i kommunenden 10 januari. Den finns annars för nedladdning här. Det är jättebra att kommunledningen tog detta initiativ . Vi hoppas nu att man gräver sig ner ytterligare bakom den statistik som redovisades då många frågetecken kvarstår. Lysekilspartiet kommer att göra vad vi kan för att de ska få ett snabbt svar.

Inom vissa områden förefaller kostnaderna vara på tok för höga och kommunen befinner sig i en skuldsituation som knappast kan lösas på annat sätt än att tillgångar måste säljas. Kraven på både ledande tjänstemän och politiker måste öka, det var man överens om vid presentationen.

Nu ska ingen ska tro att problemen är något man löser på ett par år. Vi får nog snarare räkna med att lägga upp – och sedan verkligen följa – handlingsplaner som sträcker sig över flera mandatperioder. Och för att få med sig Lysekilsborna på detta, då krävs både ärlighet och öppenhet!

Lysekilspartiet vill även höra vad ni väljare och invånare tycker! Kom gärna och prata med oss vid årets första möte för allmänheten den 5 februari (se detaljer längst till höger).

– Ronald Rombrant, gruppledare

 

Lysekilspartiet publicerar sedan december 2013 ett nyhetsbrev varje månad.

Nyhetsbrevet för januari månad kan ni läsa här: http://eepurl.com/MeSoP

Där kan man även välja att prenumerera på nyhetsbrevet och då få det via email varje månad.

Ni hittar alla våra nyhetsbrev under kategorin Nyhetsbrev.

 

 

 

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.