Nyhetsbrev april 2014

Givande möte med Skaftös invånare

Ett 60-tal personer dök upp när Lysekilspartiet bjöd in till ett möte för allmänheten i Skaftö Folkets Hus i Grundsund den 3 april.

Själv fick jag äran att hälsa alla hjärtligt välkomna, medan vår gruppledare Ronald Rombrant berättade lite mer om Skaftöpartiet inträde i Lysekilspartiet. Han gav sedan en kortfattad beskrivning av Lysekils kommuns svåra ekonomiska läge och skuldsituation. Vi menar att den enda lösningen för att komma till rätta med detta är att efter valet bilda en stark majoritet  och ett utvidgat samarbete mellan partierna.

Det var därför glädjande att flera andra partier hade representanter på plats och konstruktivt deltog i diskussionerna.

Lysekilspartiets taleskvinna i utbildningsfrågor, Jeanette Janson, till vardags rektor i en annan kommun, beskrev situationen för Skaftö skola med sjunkande elevtal som innebär samläsning mellan årskurser, vilket inte alltid är utvecklande för eleverna. Frågor kom upp om vilka lösningar man kunde tillgripa, några tyckte att kontakt skulle tas med Bokenäs skola som snart har för många elever om de inte kunde åka till Skaftö.

Lysekilspartiets talesman i näringslivsfrågor, Fredrik Häller, själv företagare sedan många år, lämnade sedan sin syn på hur kommunen i större utsträckning behöver satsa på småföretag med potential att växa.

Efter kaffe och mingel diskuterades boende och befolkningsutveckling.

Jag tyckte det var ett mycket bra möte med många deltagare och viktiga synpunkter om vad som är viktigt för Skaftös framtid. Flera kommenterade att samgåendet mellan Skaftöpartiet och Lysekilspartiet är rätt väg att gå. Många var även imponerade av föryngringen av Lysekilspartiet och vi hoppas naturligtvis att många av dessa personer tar en plats i kommunfullmäktige i höst!

Brastad står näst på tur för ett öppet möte – hoppas att många vill komma och träffa oss även där!
– Thomas Falk, sammankallande Lysekilspartiets Skaftöavdelning

 Lysekilspartiet publicerar sedan december 2013 ett nyhetsbrev varje månad.

Nyhetsbrevet för mars månad kan ni läsa här: http://eepurl.com/R_ktD

Där kan man även välja att prenumerera på nyhetsbrevet och då få det via email varje månad.

Ni hittar alla våra nyhetsbrev under kategorin Nyhetsbrev.

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.