Moderaterna lämnar inte alliansen…

I Lysekilsposten 130523 går de nya moderaternas Kent Olsson ut med budskapet att M inte har brutit allianssamarbetet……Vad gäller?

Moderaterna gick 2013-05-16 ut med ett pressmeddelande, som knappast kunde tolkas på annat sätt än att de bröt samarbetet med övriga alliansen. Där skrev de:

”Vi understryker att det inte finns några bad feelings gentemot allianspartierna. Efter valet 2014 räknar vi med att åter formera en tydlig borgerlig majoritet i Lysekil. Nya moderaterna öppnar härmed för samtal med andra partier. Vid sådana samtal kommer vi att presentera förslag till konkreta lösningar på akuta frågor.”

Vi kan idag i Lysekilsposten läsa att Kent Olsson, enligt M:s hemsida ersättare i föreningsstyrelsen, hävdar att M  inte har brutit samarbetet med alliansen.

Vad säger då M:s ordförande respektive vice ordförande och övriga moderater:  vad är det som gäller, har ni – eller har ni inte – lämnat samarbetet med FP och C?

Alla ”förtroendevalda” som sitter i Lysekils kommunfullmäktige torde vilja ha klara besked i denna fråga. Detta eftersom det i hög grad påverkar möjligheten till bildandet av en ny majoritet och inte minst eftersom det har inverkan på hur vi uppfattas i omvärlden.

 

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.