Bevare oss för Roland Karlssons (FP) skönmålning

Vi har tagit del av de konsekvensbeskrivningar som presenteras i samband med föreslagna neddragningar inom grundskolan. Ställer man dessa i kontrast mot den glättighet det förra kommunalrådet Roland Karlsson gav uttryck för i intervjun i Lysekilsposten den 26 september kan man inte bli annat än illa berörd.

Karlsson tecknar en bild av Lysekils kommun som om det inte fanns några problem Tvärtom, Karlsson skryter med att ”det finns stora värden, man ske se helhetsbilden, långsiktig strategi för att skapa tillväxt”, detta samtidigt som besparingar/skattehöjningar i storleksordningen 30 miljoner nu måste genom genomföras.

Karlsson har varit kommunstyrelsen ordförande sedan 2007 till nu, alltså närmare två mandatperioder. Under denna period har kommunens skulder och borgensåtaganden ökat med mer är 430 miljoner. Visst, vi har vackra strandpromenader, en pampig gymnasieskola mm,  men vad hjälper det om vi måste skära intill märgen i skola, äldreomsorg och i fritidsverksamheter för att ha råd med dessa utanpåverk.

Bevare oss för Karlssons skönmålning. Ska vi se Lysekils kommun utifrån den problemlösa bild Karlsson tecknar, då har vi inga problem vi behöver lösa. Om vi fortsätter på vårt sorglösa sätt, ddå kommer vi obönhörligt att hamna i händerna på en tvångsförvaltare som kräver skattehöjningar och slakt av verksamheter i sådan omfattning att knappast någon vill bo här.

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.