Fp och C exempellöst cyniska och populistiska!

För tre månader sedan – när budgetramarna fastställdes av fullmäktige – gick folkpartiet och centern i bräschen för nedskärningar särskilt riktade mot grundskolorna. Anställda i kommunen har därefter brottats med att efterkomma det beslut som fullmäktige fattade, många föräldrar och kommuninvånares har engagerats och upprörts.

När folkpartiet tillsammans med centern den 4/10 i stora annonser gick ut med att vi skall ha kvar landsbygdsskolorna och musikskolan då var det nog många som höjde på ögonbrynen.

Plötsligt var problemen bortsopade, 15 miljoner från AFA räddar kommunens ekonomi detta år. Trots dessa pengar kommer kommunen att gå back innevarande år om man får tro den senaste prognosen. Och de underliggande och långsiktiga svåra ekonomiska problemen finns förstås kvar.

Folkpartiet och centern visar prov på en exempellös populism och cynism. AFA-pengarna var kända redan i april i våras.  (Och säger dessa partier att de inte kände till dessa pengar, då har de ingen koll på vad som försiggår i omvärlden).

Ska politikerna ha kvar någon värdighet inför kommuninvånarna, då får man inte uppträda på det sätt som folkpartiet och centern gör! Med sådana beteenden kommer politikerna i definitivt att uppfattas som oseriösa.

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.