Insändare: Dags att dra ett streck…

Nu är det tid att dra ett streck och lösa kommunens problem

Så har historien med telefonlistorna äntligen fått ett slut. Nu vet vi vem som skrev namnen på de listor med telefonnummer som Ronald Rombrant hade ringt med sin arbetstelefon till. Det tog tid att krypa till korset, och allt detta som resultat av att Ronald Rombrant ifrågasatte det dåvarande kommunalrådet Roland Karlssons agerande i bryggaffärerna på Kolholmarna.

Vi måste alla ta till oss vad som har hänt och verkligen lära av historien för att kunna gå vidare. Den borgmästarmentalitet som under många år har verkat i Lysekils kommun hoppas i varje fall jag nu får ett slut. Det är inte okej att självsvådligt missbruka sin delegationsrätt och dela upp fakturor i flera bitar för att slippa ta obekväma diskussioner i Kommunfullmäktige.

Det är heller inte okej att missbruka sin makt för att bedriva svågerpolitik eller att ”göra som vi alltid har gjort”. Nu är det tid att stryka ett streck över den tid som har varit och gå vidare och spela efter de regler som gäller. Det kommer ett val i höst och vad vi kan se är det många nya namn på de olika partiernas listor, och dessa kan förhoppningsvis komma in i diskussionen och se på kommunens problem med nya och friska ögon.

Lysekil står inför många år av stora åtstramningar, hög skatt och dålig kommunal service mycket p.g.a tidigare dåligt fattade beslut. Det kommer därför inte att bli helt lätt för de nya som ska ta över dessa ärvda problem, men min förhoppning är ändå att de kommer att lära av det som har hänt och att de ska göra allt för att förekomma eventuella framtida tendenser till borgmästarstyre.

Fredrik Häller, Lysekilspartiet

1495514_791567727538117_761457547_n

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.