Insändare: Lysekilspartiet svarar “Besviken lysekilsbo”

Givetvis får även Lysekilspartiet ifrågasättas, men när kritiken är såväl missriktad som utförd på ett sätt som har minst lika mycket att anmärka på som det vi anklagades för valde vi att svara i dagens Lysekilsposten (se båda insändarna i bilderna nedan).
Kära “Besviken Lysekilsbo” (Sluta kasta smuts på politiska motståndare”, Lysekilsposten, 140820), Vad tråkigt att du inte själv lyckades att framföra dina synpunkter utan att själv kasta smuts på oss politiska kandidater, i synnerhet oss nya som valt att engagera oss trots det tråkiga klimatet i hopp om förbättring.

Du menar att vi svartmålar andra partier istället för att tala om egna idéer och då måste du ha undgått publiceringen av vårt digitala valmanifest som finns att läsa via vår hemsida. Det kommer även att levereras, i en koncentrerad form, till alla hushåll i Lysekils kommun.

När det gäller Facebook-gruppen Rädda Lysekil så lades den ner den 31 juli i den mening att dess flera hundra medlemmar togs bort och inga nya inlägg kan göras. Detta gjordes för att det blev allt svårare för oss yrkesverksamma människor att administrera den och tyvärr hade försök att bjuda in andra partier att dela på administratörskapet inte varit framgångsrika. 

Dock ligger gruppen kvar då vi vill respektera den tid och kraft som många kommuninvånare ändå lagt på att diskutera vitt skilda ärenden med varandra. Det är därför fullt möjligt för var och en som är intresserad att gå in och läsa gamla inlägg ch själv skapa sig en bild av huruvida vi tillåtit påhopp och vuxenmobbning. Huruvida vi har tagit bort Lysekilpartikritiska inlägg går ju inte att se men däremot syns det nog lite här och där att vi varit villiga att diskutera även med de som haft andra åsikter än oss. 

Det säger också en del att 260 personer har valt att komma över till vår nya grupp Forum Lysekilspartiet – där faktiskt en hel del “nya” människor vågat sig fram med frågor och nya intressanta diskussioner har förts. Kika gärna in där för att se vad vi, och många av kommunens väljare, samtalar om.

Visst, ibland skenar det iväg, som det även kunde göra på Rädda Lysekil, men vårt uppsåt är ett uppriktigt försök att främja öppenhet och dialog i Lysekils kommun och vi gör så gott vi kan för att upprätthålla det syftet.

Angående de inlägg som kanske ibland var nedsättande och innehöll påhopp på personer, så stod åtminstone skribenterna öppet och ärligt för sin åsikt genom att skriva under med sitt namn. Det hade hedrat dig “Besviken Lysekilsbo” om du också hade gjort det.

Mvh, Liselotte Geary, kommunikationsansvarig Lysekilspartiet
1555559_725017374211539_8503205025357920853_n
10473410_10152335008467852_4089357155670662679_n
Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.